DESPRE/ ABOUT

WHO ARE WE?

We, at the Association of Abandoned Children’s Voice, believe in investing in youth, as it is the engine that ensures the continuous development of society. Through our work, we ensure that no young person is left behind, regardless of their circumstances. Whenever one of our young people succeeds, society as a whole benefits.

We are guided by the principles of integrity, empathy, and a deep desire for change. We believe in the power of positive role models and strive to have a significant impact on the lives of these young people, enabling them to become active, independent, and educated members of society.

We attach great importance to training young people about their rights and responsibilities, so that they may know and realize their full potential. Through our programs, we provide them with the opportunity to discover their passions, develop skills, and prepare for the future.

We know that the challenges young people face are not small, but we firmly believe that with support, education, and dedication, there is no obstacle they cannot overcome.

We are the Association of Abandoned Children’s Voice – we enrich the lives of our young people with hope, love, and our own voices, until they can find their own voices.

Cine suntem:

Asociația Vocea Copiilor Abandonați este un ONG dedicat copiilor aflați în grija statului, cu prioritate, dar și celor aflați în situații familie într-un context de vulnerabilitate. Ne-am înființat în anul 2013, bazele organizației fiind puse de Vișinel Balan și Virgil Balan, persoane care la rândul lor au trăit experiența caselor de copii, orfelinate din 1977 până în 2013. 

Noi, la Asociația Vocea Copiilor Abandonați, credem în investiția în copii, aceștia fiind motorul care asigură dezvoltarea continuă a societății. Prin munca noastră, ne asigurăm că niciun copil nu este lăsat în urmă, indiferent de circumstanțele sale. Ori de câte ori un copil abandonat reușește toată societatea câștigă.

Ne lăsăm conduși de principiile de integritate, empatie și dorința profundă de schimbare. Credem în puterea modelelor pozitive și ne străduim să avem un impact semnificativ asupra vieților acestor copii, în așa fel încât să poată deveni membrii activi, independenți și educați în societate.

Acordăm o importanță deosebită instruirii copiilor cu privire la drepturile și responsabilitățile pe care le au, pentru a-și cunoaște și valorifica întregul potențial. Prin programele noastre, le oferim oportunitatea de a-și găsi pasiuni, de a-și dezvolta abilități și de a se pregăti pentru viitor. Pregătim viitorii activiști pentru drepturile lor. 

Știm că provocările cu care se confruntă aceștia nu sunt mici, dar credem cu tărie că, prin susținere, educație și dedicare, nu există obstacol pe care nu îl pot depăși.

Suntem Asociația Vocea Copiilor Abandonați – împlinim viețile copiilor abandonați cu speranță, cu dragoste și cu vocile noastre, până când ei își pot găsi propriile lor voci.

 

Proiecte realizate și în desfășurare: 

 

  • 2020 – Locuința EDFORSO – EDUCAȚIE, FORMARE, SOCIETATE, un proiect dedicat tinerilo străzii. Mai exact găzduim 2 tineri într-o garsonieră achiziționată. Printre sponsorii principali amintim: Fundația eMAG, Soter & Partners, Sound Good Mobile și dumneavoastră cei care ați donat online direct în contul organizației sau ați trimis SMS la 8839 (SMS-uri nu se mai pot trimite). 4 ani de donații. În 4 ani am strâns 23.000 euro. 

LOCUINȚA EDFORSO – locuință pentru tinerii străzii…

  • 2013 – 2019 – Conferința POVESTEA MEA, un proiect motivațional pentru tinerii din casele de copii. Speakerii sunt tineri care au plecat din centrele de copii și au reușit. Sunt modelul cel mai bun de reușită care vin să-și spună povestea de succes în fața sutelor de copii. Credem că educația schimbă fiecare destin și cu precădere dă șansă acestor suflete la o nouă viață. Ne pregătim de ediția a V-a 🙂

  • 2014 – 2019 – Centrul EDFORSO – EDUCAȚIE, FORMARE, SOCIETATE, un program destinat celor 20 de tinerii instituționalizați din Municipiul București. Scopul este să ofere șansă acestor  tineri în consolidarea deprinderilor de viață independentă. A fost înființat în 29 ianuarie 2016 și continuă și astăzi cu ajutorul susținătorilor noștri.

  • 2018 – 2021 – Adoptă un talent, un proiect menit să susțină talentele din casele de copii. A fost lansat la începutul anului 2017 și am reușit să ajutăm prin burse și materiale 6 copii instituționalizați din Satu Mare și Neamț. Este un proiect dependent de sursa financiară motiv pentru care ne-am limitat doar la 6 îngeri cu talent. Ne propunem să ajutăm și alte talente însă în limita bugetului :).

  •  2016 – Consiliul Tinerilor Instituționalizați este o organizație non-guvernamentală, înființată în 2016 de noi prin care am dat voce copiilor abandonați. Peste 73 de abuzuri au fost sesizate și rezolvate de la începutul anului și nu ne se opresc. Din organizație fac parte tineri instituționalizați sau care au fost instituționalizați.

  • 2015 – 2019 – Marșul Îngerilor – un eveniment de comemorare a copiilor ce au murit în orfelinatele României din ’89 până în prezent. De 5 ani comemorăm trecerea în neființă a zecilor de mii de copii abandonați în instituțiile de stat.