2018 – la jumătatea unui început de neuitat!

Pentru copiii care fac parte din proiectele asociației Vocea Copiilor Abandonați, anul 2018 a început în forță și a fost plin de surprize și evenimente care le-au creat multă bucurie. Am avut noroc de o  primăvara minunată, cheful pentru distracție și voie-bună oricum îl aveam cu toții, așa încât nu ne-a rămas decât să ne organizăm și să petrecem zile minunate împreună.

Activități și zile cu voie-bună au fost și sunt în continuare multe, așa încât vom trece în revistă doar unele evenimente care s-au petrecut în ultima vreme și de care au beneficiat și s-au bucurat micuții noștri dragi.

În lunile friguroase de iarnă, am petrecut mai mult „pe acasă” și am organizat diverse ateliere și activități educative. Unul dintre aceste ateliere a fost susținut de buna noastră colegă Maria Baescu, care a organizat activități în limba engleză – copiii s-au distrat și au învățat prin joc și exerciții creative.

De asemenea, am avut și seri culturale. Mulțumită MiniArtShow, am petrecut momente unice, împreună, la teatru.

Ne-am pus toți talentele la bătaie și într-una din zilele reci de februarie, am „încropit” un atelier de quilling. Drummers Concept au fost cei care ne-au ajutat cu chiria pentru spațiul unde ne-am putut desfășura activitățile, iar Viorel Iordan, un tânăr care a crescut în centrele de plasament din Giurgiu, ne-a ajutat cu tehnica quillingului. Multe minunății au ieștin din mâinile dibace ale celor mici.

O altă activitate memorabilă a fost la LaserMAxx România – și le mulțumim pe această cale pentru că ne-au invitat să ne distrăm la ei – unde copiii s-au bucurat de un joc high-tech indoor de tip combat, într-un labirint imens cu obstacole (tobogane, mașini, rampe etc.).

Distracție, disctracție, dar mai învățăm ceva? Desigur, ne-am continuat atelierele de engleză cu Maria, care știe cu siguranță cum să-i atragă pe copii spre învățătură, prin joc și răbdare.

Un lucru care i-a bucurat pe frumoșii de la centrul EDFORSO a fost sesiunea de shopping – ce copil nu se bucură când primește o pereche de încălțări noi? Așadar, am adunat echipa și cu mic cu mare am pornit la cumpărături. Fiecare copil a avut la dispoziție o sumă de până în 150 de lei. Și-au cumpărat ce și-au dorit ei mai mult: adidași, tricouri, pijamale sau rochii, fetele.

Pentru că ne-am dorit ca pe lângă distracția cumpărăturilor, copiii să învețe și valoarea banului și a autonomiei, i-am lăsat pe ei să se descurce cu suma dată și să simtă cu adevărat că ei sunt cei care fac cumpărăturile. Pentru această bucurie imensă, le mulțumim sponsorilor: MiniPRIX, Lavinia Dragomir, Laura Popescu și Agrewest.

La sfârșitul lunii martie, ne-am pregătit pentru Gala Laureaților, care a avut loc la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, la invitația domnului Duglas. Copiii s-au mobilizat și au creat felicitări și diverse obiecte handmade pentru eveniment. Cum după muncă, urmează răsplata, ne-am îmbarcat toți în mașina care ne-a fost pusă la dispoziție, în acest scop, de către Fundația Filantropică Metropolis,  și am pornit către Filarmonică pentru o seară culturală, cu muzică clasică. Am dori să avem suficiente cuvinte pentru a vă reproduce prin ce emoții au trecut copiii…

Dar, momentele de adrenalină maximă au fost la Circul Metropolitan din București. Acolo distracție, uimire și ropote de aplauze și încântare. A fost cu adevărat o zi magică pentru micuții care au urmărit cu sufletul la gură spectacolul artiștilor circari. După atâta emoție și râs, prânzul luat împreună în oraș și plimbarea cu bicicletele în Parcul Herăstrău au fost încheierea perfectă a unei zile de neuitat. Desigur, nu uităm să le mulțumim  oamenilor frumoși: Cristina Hurdubaia, Subcarpați, Vreau să fiu părinte, Cristian Seidler, Vlad Alexandrescu și a multor altora care ne-au ajutat să cumpărărm 30 de biciclete copiilor de la centrul Sf. Iosif din București.

Asta a fost așa, pe scurt, o radiografie a minunatelor momente pe care le petrecem alături de copiii de la centrul EDFORSO. Mulțumim tuturor oamenilor care ne sunt alături și datorită cărora reușim să aducem bucurie în viețile copiilor abandonați. Vă rugăm ca în continuare să ne fiți alături și să faceți parte din povestea noastră.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *