Alege POVESTEA! #împreună

De 4 ani organizăm Conferința POVESTEA MEA. Eveniment susținut de Banca Comercială Română – BCR.  Anul acesta, aflat la a V-a ediție, te provocăm să alegi 5 povești ce vor fi transformate într-o carte. Cartea va fi scrisă de jurnalista Flavia DRĂGAN în colaborare cu echipa de proiect a organizației și va fi lansată în ziua Conferinței POVESTEA MEA din acest an unde te așteptăm cu drag pentru a te inspira.

Tu alegi povestea care să te inspire anul acesta!

POVESTEA 1

Ființe dragi cărora le datorez ascensiunea mea de până acum, de care sunt foarte mândru că le-am cunoscut, pentru că am învățat de la ei ce este omenia, devotamentul, munca asiduă, dăruire ― de fapt ― TOT CE SUNT ACUM!

Amintirile copilăriei: nu înțelegeam cine este „mama”. Plânsul meu mi-l alinau străinii, pentru ca nu m-am putut bucura de îmbrățișarea mamei care m-a abandonat în spital, de unde am ajuns, cum cerea legea, la un leagăn de copii. Nu știu dacă cineva mi-a șters lacrimile vreodată, dacă m-a văzut când am făcut primii pași, dacă m-a alinat în miez de noapte când am visat urât….

VOTEAZĂ POVESTEA 1

POVESTEA 2

Aleg să fac un rezumat a unei povești conturate de culorile gri al unui sistem bolnav. ,,Așa a fost sa fie!” – cum spunem noi romanii atunci când un om moare dar la mine nu s-a murit , ci doar au murit  relațiile parentale în negurile timpului. La vârsta de 3 luni deși inconștient dar într-un fel pregătit pentru ce era mai rău, sunt internat fără voia mea, într-un leagăn de copii pe undeva în Slobozia, Ialomița…

Astăzi sunt doctorand și îmi urmez visul de a schimba perspectiva oamenilor cu privire la rromi…

VOTEAZĂ POVESTEA 2

POVESTEA 3

Am participat la prima ediție a conferinței POVESTEA MEA și am fost impresionată de impactul pe care speakerii îl pot avea pentru tinerii participanți, dar mai ales de nevoia acută de dialog pe care am sesizat-o la copiii aflați momentan în grija sistemului.

Îmi doresc să particip pentru a rămâne aproape de acest eveniment și de rezultatele pe care le poate avea în timp, pentru a asculta povesti de succes și pentru a observa interacțiunea între generații. Consider că participarea la conferință va fi o experiență care mă va îmbogăți atât personal cât și profesional.

VOTEAZĂ POVESTEA 3

POVESTEA 4

Țin minte prima mea zi de școală: a fost cea mai frumoasa zi pe care am trăit-o, nu știam însa ce ma așteaptă. Atunci am avut prima dată un ghiozdan și o uniformă nouă și teniși noi. Eram într-o clasă cu 36 de copii din care 6 eram de la casa de copii.

Țin minte că eram atât de mic și slab că nu puteam să-mi duc ghiozdanul până la școală. Mi se părea atât de greu! Au vrut să mă refuze inițial pentru-că eram prea mic, dar mi-au pus niște întrebări și au văzut că deși eram mic și slab, mental puteam face față școlii. Până în clasa a 4-a am fost premiant…

VOTEAZĂ POVESTEA 4

POVESTEA 5

SINCERITATE, DRAGOSTE, DETERMINARE. 

Aceste trei cuvinte m-au ajutat să mă construiesc în omul care am devenit astăzi. Sunt exemplul cel mai clar de perseverență. Iubesc ceea ce fac și consider că nimic nu-mi aparține. Sunt omul care a reușit să-și depășească condiția iar pornind de la minus infinit am reușit să devin un om de succes în ciuda celor care au vrut să eșuez 🙂 .

Sunt unul dintre cei nominalizați de Forbes 30 under 30 ediția 2017. Sunt unul dintre copiii lui Ceaușescu conform celor de la „The guardian” din U.K. Sunt omul care a reușit să-și depășească condiția urmându-și conștiința. Consider că fiecare om are dreptul la libertate și la identitate. Fiecare om are nevoie de modele de urmat.

VOTEAZĂ POVESTEA 5

POVESTEA 6

Sunt optimist, harnic, intuitiv, specialist pe tot ceea ce pun mâna. Energic, creativ și ingenios, enervant, iar acolo unde trebuie să iau atitudine pentru educația din România scriu kilometri de rânduri despre frustrările unui tânăr trecut prin băncile obosite ale sistemului învechit. Totuși, am reușit timp de 10 ani să cred că fiecare tânăr poate ridica un imperiu, fără forța financiară, fără prea mult efort. Ai nevoie de optimism, de multă energie.

Cred că am vrut să schimb ceva în sistemul care m-a crescut, trei centre de plasament, dându-mi seama cât de interesantă e experiența într-un orfelinat. Să primești pietre în capul plin de vise și idealuri, iar aripile să-ți zboare din cenușa suferinței. Nu știu dacă sunt singurul care a răzbit, dar m-am salvat prin handicapul unui trecut.

VOTEAZĂ POVESTEA 6

POVESTEA 7

Situația asta m-a motivat să continui școala și acum sunt student la Master – Strategii Inovative în Educație la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, sunt licențiat în Management – Marketing în București. Am fost ales să reprezint tinerii instituționalizați pe județul Bacău în Consiliul Tinerilor Instituționalizați . Sunt convins că am acumulat multe informații esențiale de la școala vieții și asta mă face să vreau mai mult de la viață, să am pretenții și să pot reuși să ocup un loc normal și bine plătit în societate…

VOTEAZĂ POVESTEA 7

POVESTEA 8

Am terminat Facultatea de Științe Politice și am trecut prin două centre din Ploiești și Bușteni. Am supraviețuit sistemului izolându-mă de găști, citind și jucând fotbal. Ascultam Europa Liberă și Vocea Americii cu doamna Domnica, o supraveghetoare de noapte și aveam 12 ani când portretele lui Ceaușescu au fost date jos de pe pereți. În 1990, aproape toți profesorii au plecat de la casa de copii din Bușteni lăsând locul tinerilor absolvenți. Un an n-au făcut limba română, li s-a spus că știu ei, n-au nevoie…

VOTEAZĂ POVESTEA 8

POVESTEA 9

Am crescut în zona de munte precum Sinaia, Bușteni, Brașov, ulterior Ploiești. Singur între mulți colegi cu probleme familiale, fie fără tata, fie fără mamă sau orfani așa cum cred că și eu sunt…

Sunt multe de zis și povestit. Poate fi interesant cum am încercat să îmi găsesc o partea din familie, sau cum m-am confruntat cu discriminare din partea unora, sau momente când viata nu este roz. Viata este o luptă, nu este ușor să  conduci de 10 ani un ONG care a implicat profesionalizare, proiecte,evenimente, activități punctuale etc…

VOTEAZĂ POVESTEA 9

POVESTEA 10

Am absolvit Academia Forțelor Terestre și în prezent sunt ofițer în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Am ales să mă adresez direct, atât celor ce fac sau au făcut parte din sistem, cât și celor din exteriorul sistemului de protecția copilului: celor din urmă am ținut să le subliniez faptul că a ajunge într-un orfelinat nu este, în cele mai multe dintre cazuri o alegere, și prin urmare, este injust să emiți judecăți asupra cuiva strict bazat pe lucrul acesta; apoi, m-am întors spre copiii și tinerii din centrele de plasament cărora le-am vorbit despre cariera mea și despre cum am reușit să mă descurc după ce am ieșit din casa de copii.

VOTEAZĂ POVESTEA 10

POVESTEA 11

Am fost abandonat la naștere, la Spitalul «Marie Curie» din București. Părinții nu m-au vrut pentru că aveam o stare de sănătate precară”. Așa că am ajuns la Casa de Copii din comuna Ciocănești, Călărași, de unde nu prea am amintiri: Apoi, de la 7 ani am fost mutat la Centrul de plasament «Sf. Ștefan», din comuna Perișoru, unde am stat până la 26 de ani….

Despre ce am fost silit să îndur în aceste centre nu prea vreau să vorbesc. Spun doar că am trecut prin multe evenimente neplăcute, iar lipsa părinților se simte puternic și astăzi în structura mea psihică…

VOTEAZĂ POVESTEA 11

POVESTEA 12

La doar două săptămâni de la naştere, am fost lăsat în maternitate. Singur, printre străini. Cu timpul, alţi străini mi‑au devenit familie, iar instituţiile de protecţie socială – casă. A fost singura realitate pe care am cunoscut‑o până la vârsta majoratului, când am înţeles că în mine stă puterea de a mă împrieteni cu viaţa, alegând partea luminoasă a acesteia.

Momentan, pentru mine acasă înseamnă Centrul de plasament, unde locuiesc de şase ani, adică de la vârsta de 14 ani. Aici mi‑am descoperit vocaţia: să aduc bucurie în inimile copiilor trişti, printr‑o implicare energică în diverse proiecte şi campanii destinate acestora…

VOTEAZĂ POVESTEA 12

 

5 POVEȘTI vor fi publicate într-o carte ce va purta titlul de #împreună!  

5 POVEȘTI vor fi ascultate LIVE într-o mare sală de conferințe din București.

TU POȚI VOTA MAXIM 5 POVEȘTI! 

2 răspunsuri la „Alege POVESTEA! #împreună”

  1. Cum am putea vota ‘cea mai buna poveste’ cand toate aceste istorisiri reale ale copiilor deveniti maturi, iti rup efectiv inima in doua! Sunt toate, in egala masura, la fel de importante, la fel de adevarate si la fel de frumoase (luand in considerare faptul ca acesti tineri s-au dezvoltat frumos si au devenit oameni maturi, puternici si pozitivi!)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *