Crăciunul, speranța copiilor săraci

Partea I – Crăciun sub cartoane și saci de nailon, dar în sânul familiei

Intrăm în prima curte, alături de Moș Crăciun. O fetiță, de aproximativ 11 anișori, ne întâmpină cu un zâmbet pur și spune: „haideți în casă!”.Am privit-o pe fetiță, pe fratele ei mai mic și pe mamă… Toți locuiesc într-o cameră de aproximativ 10, extrem de încărcată. Moșul lăcrimează, se retrage. Apoi, revine și le spune: „în câteva zile veți primi un frigider. Frigiderul a fost achiziționat din bănuții oferiți de trupa Subcarpati. Sunt oameni frumoși care au cântat pentru ca voi să o duceți mai bine.”

Călătoria noastră a durat ore bune. Am intrat în fiecare casă, am plâns, am râs, însă am plecat cu o durere în suflet. Acești copii rămân sub același acoperiș. Unele case au saci de nailon pe tavan pentru a nu ploua sau ninge peste ei. Alte case au carton, altele se bucură de un lemn mai puternic… Sărăcia e ceea ce ne diferențiază pe noi toți.

Anul acesta, îngerii păzitori ai acestor familii neajutorate a fost trupa Subcarpați. Cu ajutorul lor, am achiziționat 2 frigidere, 3 aragaze și o mașină de spălat. Toate acestea au ajuns la familiile din poze, în perioada 27 decembrie – 3 ianuarie, conform celor de la emag.

Tot cu sprijinul trupei Supcarpați, am ajutat și o familie din Sălaj. Este vorba despre o mamă cu 4 prunci, recent divorțată, care s-a trezit pe străzi. S-a organizat, iar acum stă într-o chirie. Noi suntem alături de ea de 2 ani.

Partea a II – a, încă un Crăciun fără căldura unei familii

Seara am călătorit la Centrul de Plasament Sf. Iosif .din Sector 1, unde am cântat, am spus poezii și am oferit daruri copiilor.

Cu ajutorul companiei Facilities Management Services – FMS (prin persoana lui Alexandru Miculas) am achiziționat 2 televizoare copiilor de la Centrul Sf. Iosif din Sector 1. O persoană care a preferat să-și păstreze anonimatul ne-a oferit banii cu care am achiziționat un alt televizor și 10 mp3-uri. Colegii de la grupul parlamentar Uniunea Salvați România – USR ne-au ajutat să cumpărăm și al 4-lea televizor.

Și, pentru ca acest Crăciun să fie complet, cutiuțele surpriză au fost oferite de Mada Lixandru, un om apărut din senin care ne-a încântat sufletul, ziua și ne-a binecuvântat copilașii.

Mulțumiri speciale Laviniei Dragomir și Medusa Catering pentru susținerea acordată în a le asigura copiilor hăinuțe.

Mulțumiri Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucuresti pentru susținerea acordată în a face Crăciunul copiilor din centre mai plăcut și plin de surprize.

Ca în fiecare an, Moșul organizației a fost Vișinel Balan, ajutat de spiridușii menționați.

Vă mulțumim oameni frumoși pentru gestul făcut acestor îngerași.

Avem și un regret: anul acesta, am vrut să oferim cadou tuturor copiilor
din centrele de plasament ale Municipiului București și D.G.A.S.P.C.-urile Sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6 nu au dorit să răspundă invitației noastre. Asta spune multe!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *