impul trece, faptele (bune) rămân.

Aruncând în grabă un ochi peste calendar, nu am putut să nu observăm două lucruri; în primul rând, tocmai am trecut de prima jumătate a anului 2017 și continuăm să mergem pe drumul impredictibil al vieții și al timpului. Dar, cel mai important este că (și aici ajung la cel de-al doilea lucru despre care voiam să vă vorbesc) nu suntem singuri pe drumul pe care mergem. Uitându-ne în jur, suntem bucuroși să putem spune că avem alături de noi oameni frumoși, cărora trebuie să le mulțumim pentru că s-au alăturat familiei noastre.

Ce-i drept, prima jumătate a anului 2017 a fost o perioadă plină de provocări pentru echipa Desenăm Viitorul Tău. Am început anul plini de energie și entuziasm și am continuat în ritmul acesta, cu siguranța că fiecare oră investită în beneficiul copiilor din sistemul de protecție din România, face diferența. Am găsit motivație și inspirație în însăși colaboratorii noștri, persoanele care ne-au fost alături și care au crezut, împreună cu noi, în visele copiilor noștri.

Unul dintre proiectele de suflet ale organizației noastre este programul Adoptă un Talent. V-am mai vorbit despre el, știți deja că este proiectul prin care dăm aripi viselor copiilor talentați din sistemul de protecție din România, care vor să atingă înaltele culmi ale artei. Desigur, aripile denumesc într-un registru metaforic ceea ce le oferim cu adevărat acestor copii: instrumentele și materialele necesare dezvoltării unor aptitudini și abilități artistice pe care le dețin. Un soi de investiție pe care o facem în abilitățile celor mici, pentru a le da șansa să devină mari.

Încă de la debutul proiectului, v-am invitat să ne alăturați, iar acum, privind retrospectiv, ne bucurăm să vedem că strigătul nostru nu a rămas fără răspuns. Până în prezent, pentru 5 copii visele sunt cu un pian mai reale, cu un șevalet, o vioară și o bursă de 1000 lei/lună mai realizabile. Practic, prin ajutorul oferit Asociației Desenăm Viitorul Tău, Andrei a devenit mândrul deținător al unui întreg arsenal de pictură, Bobo le vorbește celor din jur în acorduri de vioară, iar AK și VK se duelează în concerte simfonice de pian.

Pentru zâmbetele care acum se întrevăd pe fețele celor 5 copii, trebuie să facem o plecăciune în fața celor care ne-au oferit sponsorizări cu scopul de a le achiziționa copiilor cele necesare. Începem cu prietenii noștri de la VDR, cu ajutorul cărora am achiziționat echipamentul de pictură. Datorită celor de la GB Indaco, am reușit să asigurăm completarea sumei necesare pentru șevalet și am asigurat o bursă de 1000 lei unui tânăr talentat. Nu în ultimul rând, mulțumim Asociației Devotio Moderna din Sibiu, cu ajutorul căreia am cumpărat o pianină pentru AK și VK. În plus, reprezentanții Devotio Moderna și-au exprimat intenția de a le oferi burse lunare celor doi frați, pe baza meritelor școlare ale acestora.

Oricât am încerca, ne e greu să găsim cuvintele care să transmită cu adevărat ceea ce simțim. Cu toate astea, vrem să ne exprimăm sincera și deplina recunoștință și gratitudine față de gesturile făcute de cei pe care nu o să îi numim sponsori, ci prieteni. Cei care prin ajutorul lor, au înălțat sufletele a 5 copii către cele mai înalte culmi ale bucuriei.

Drumul nostru continuă și vă vom face cunoștință și cu alți copii, la fel de frumoși și de talentați. Sperăm că în acest drum să ni se alăture sponsori și prieteni la fel de devotați și de implicați, pentru că împreună (chiar) putem face lumea un loc mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.