Propuneri pentru modificarea și completarea legii copilului abandonat

CONSILIUL TINERILOR INSTITUȚIONALIZAȚI și Vocea Copiilor Abandonati, structuri naționale de reprezentare a copiilor și a tinerilor abandonați din România, ca urmare a publicării proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, a transmis următoarele propuneri:

  1. Majorarea indemnizației de plasament la nivelul salariului minim pe economie ce se oferă odată pe lună persoanelor aflate cu măsura protecției speciale în centrele rezidențiale/ de plasament privat.

  2. Majorarea perioadei de indemnizație postinstituționalizare de la 1 lună la 12 luni cu condiția ca tânărul să facă dovada faptului că este angajat sau că dorește să se angajeze.

  3. Crearea unui departament de consiliere, îndrumare și monitorizare postinstituționalizare, aflat în directa subordine a directorului executiv protecția drepturilor copilului din DGASPC.

Sperăm ca dialogul cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție – A.N.P.D.C.A. să fie la fel de bun și aceste propuneri să fie integrate în proiectul de modificare a legii.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *