Adoptă un talent!

Orice persoană care vrea să susţină un talent din cazurile prezentate pe site-ul ADOPTĂ UN TALENT au posibilitatea să contribuie cu o investiţie modică sau să devină mentor pe specializarea acestuia. Persoana care adoptă un talent (copil instituţionalizat) poate contribui lunar (sau cât timp dorește) cu o sumă modică menită să asigure susţinerea copilului talentat, fie prin donaţii sau implicarea directă ca mentor specializat.

La apelul public din cadrul campaniei, singurii care au răspuns pozitiv au fost reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Satu Mare, din cadrul Serviciului de Asistenţă Maternală, și D.G.A.S.P.C. Sector 4. Aceştia au apreciat iniţiativa, susţinând că un astfel de program ajută copiii talentaţi fără şanse în sensul stimulării tuturor copiilor, fie aflați în situații dificile de viață, fie cu resurse reduse de exprimare a potențialului lor.

„Despre cei din urmă aș dori să vă vorbesc, mai exact despre copii performeri aflați în asistență maternală, unii în domeniul artistic- muzică, sport, alții în tenhnologie- informatică. Mai exact, există potențial dar sunt greu de achiziționat instrumente muzicale profesionale, calculatoare sau sunt dificil de suportat financiar deplasările la competiții.” – reprezentant Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare.

În continuare ne manifestăm îngrijorarea faţă de colaborarea incertă cu instituţiile publice privind identificarea copiilor talentaţi. Suntem convinşi că programul campaniei Adoptă un Talent nu doar că susţine cauza copiilor talentaţi fără şanse. Acesta garantează promovarea şi susţinerea copiilor talentaţi proveniţi din sistemul de protecţie a copilului. Din cauza asta credem că reprezentanţii Direcţiilor pentru Protecţia Copilului din Bucureşti trebuie să acorde o importanţă deosebită acestui program şi să trateze cu maximă responsabilitate colaborarea cu societatea civilă. Regretăm că DGASPC-urile nu recunosc existenţa talentelor în centrele de plasament 🙁

Campania a reuşit să obţină sprijin financiar din partea persoanelor fizice cât şi a celor care au încredere în programele noastre. Cu ajutorul companiei de publicitate Be Igloo am reuşit să dezvoltăm platforma online a campaniei cât şi realizarea parteneriatelor cu instituţiile mass-media în vederea promovării cauzelor noastre. GBIndco a susţinut campania cu 5000 de lei pentru implementarea proiectului, 900 de lei din ziua de naştere donată de Lajos Kristof, un donator ce a dorit să-i păstrăm anonimatul a contribuit cu 750 de lei, iar din licitaţia online s-au strâns 1000 lei.

Campania ADOPTĂ UN TALENT face parte din programul strategic de dezvoltare organizațională finanțat de Fundația Comunitară București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.