Povestea MEA – ediția a IV – a

13 mai 2017, ora 14:oo, la Palatul Parlamentului a avut loc Conferința POVESTEA MEA. Un eveniment de empowerment comunitar menit să susțină tinerii aflați cu măsură de protecție socială să-și continuie studiile.

La eveniment au fost prezenți tineri din sistemul de protecție a copilului a Mun. București și Bacău. Printre vorbitorii din acest an s-au numărat Ene Ana Georgiana, vicepreședinte al Consiliului Tinerilor Instituționalizați, Niță Ștefan Cosmin, Coordonator Local C.T.I., masterand la Universitatea din Bacău și Ionuț Brățianu, șef centru în jud. Vaslui. În acest an am făcut o excepție și am mai invitat încă doi vorbitori surpriză: Enache Constantin, coregraf și Rupi Mateo, activist. Toții vorbitorii au crescut într-o casă de copii și au fost invitați să-i inspire pe cei aflați acum în centre.

POVESTEA MEA de anul acesta a însemnat mai mult decât emoție:

” Am cunoscut dragostea de mamă. Am ajuns în centru după ce mama s-a îmbolnăvit. Am ținut legătura cu mama și în fiecare weekend mergeam acasă. Am fost norocoasă. Mulți colegi din centru nu beneficiau de această dragoste. Instituționalizarea este o dramă și dezvoltă traume fiecărui copil ”. – Georgiana, speaker.

” Am crezut în visul meu și așa am devenit coregraf ”. – Constantin, speaker invitat.

” Am fost un justițiar de mic și tot de atunci am visat să-i reprezint pe colegii din centre în relația cu autoritățile care abuzau de cei mici ”. – Ionuț Brătianu

Finalul Conferinței a fost marcată de un spectacol de teatru oferit de tinerii din Ferentari, în regia lui Ionuț Oprea.

Acest eveniment a fost susținut cu sprijinul financiar al Băncii Comerciale Române, Fundația Filantropică Metropolis, Perso.ro – atelier de personalitate și Parlamentul României.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *