#AmReușit a început :)

Dragi prieteni și susținători ai copiilor, vă anunțăm că interviurile săptămânale din campania #AmReușit au început să apară.  #AmReușit, o campanie prin care se dorește atragerea unui semnal de alarmă instituțiilor publice și decidenților politici cu privire la abuzurile din centrele de copii. Povești de viață cu tineri care au trăit în centrele de copii și au reușit. Au reușit în ciuda blocajelor/ barierelor impuse de un sistem defect și împotriva acestora.

Așa cum v-am obișnuit, de atâția ani, continuăm lupta pentru drepturile copiilor aflați în instituțiile de „protecție”, precum și ale tinerilor care au făcut parte din acest sistem. De data aceasta am realizat 20 de interviuri sau, mai bine spus, 20 de povești de viață, aparținând unor tineri care au crescut în infernul numit „protecția copilului”, dar care au răzbit, în ciuda piedicilor și a neajunsurilor.

#AmReușit este campania-portavoce a acestor copii, șansa lor de a-și spune povestea, de a vorbi despre traumele cauzate de un sistem defect, de a-i încuraja pe cei 18 000 de copii care încă suferă între pereții centrelor de plasament, și, mai ales, de a atrage atenția celor care au puterea să schimbe lucrurile.

Realizarea acestui proiect le va arăta, încă o dată, parlamentarilor că suntem un popor de oameni uniți, cărora le pasă de semenii lor și de viitorul acestei societăți. Ne-am săturat de abuzurile îndreptate împotriva copiilor, de nedreptate și de cei care, cu nesimțire, distrug vieți!

Această campanie este realizată de Vocea Copiilor Abandonați în parteneriat cu Consiliul Tinerilor Instituționalizați și Pac Pac Studios.

Toate interviurile pot fi vizionate pe pagina proiectului #AmReușit.

Proiect coordonat și moderat de Vișinel Balan

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *